Košarica

Leanpay

Pogoji uporabe Leanpay

ENOSTAVNI NAKUPI NA OBROKE V PAR MINUTAH, SAMO S PAMETNIM TELEFONOM IN OSEBNIM DOKUMENTOM

Leanpay: 2017 – 2020 Leanpay je bil ustanovljen leta 2017 z željo ponuditi čim bolj enostavno storitev obročnih plačil pri nakupih. S tem želi pomagati prihraniti čas in napor tako za kupce kot za prodajalce, tako na spletu kot tudi v fizičnih trgovinah.

Slovenski Leanpay je v večinskem lastništvu podjetja Leanpay Ltd, London, Velika Britanija. Skupino Leanpay vodijo soustanovitelj Miša Živić ter partnerja Janko Medja in Tilen Zugwitz, v upravnem odboru pa sodeluje tudi predstavnik največjega investitorja, sklada South Central Ventures, Jure Mikuž (South Central Ventures, Enterprise Innovation Fund, ki upravlja tudi sredstva Investicijskega sklada Evropske unije, je v Leanpay investiral junija 2019). Ekipa ima obsežne izkušnje iz podjetništva, managementa in bančništva.

Leanpay d.o.o. je slovensko podjetje s sedežem na Bravničarjevi ulici 13 v Ljubljani. Izdelava Leanpay aplikacije, priprava procesov ter pridobivanje licence za delo so omogočili, da je Leanpay pričel s storitvijo obročnih plačil v juliju 2018. Leanpay ima dovoljenje za potrošniško kreditiranje v RepublikiSloveniji št. 323-8/2018/4 z dne 11.12.2018, ki ga je izdalo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo RS.

Leanpay je bil od ustanovitve kot dajalec kreditov vključen v kreditni register SISBON, ki ga upravlja Banka Slovenije, od februarja 2020 pa je polnopravni član SISBON, kjer pridobiva podatke o zadolženosti kreditojemalcev ter javlja podatke o izdanih kreditih.

V prvih 18 mesecih delovanja je Leanpay beležil visoko rast tako pri številu trgovin, ki ponujajo Leanpay kot možnost plačila, kot tudi pri številu transakcij in obsegu danih kreditov. V začetku leta 2020 je Leanpay sodeloval že s preko 100 trgovci v Sloveniji in je omogočil enostavno nakupovanje na obroke že deset tisočim kupcem.

© 2021 KONCERN ENA d.o.o. ,  Vse pravice pridržane. Izvedba PROSPLET d.o.o.